opdracht
locatie
team


omschrijving

Bedrijfshuisvesting 
Friesland 
Derk Hofman, Ary Hutten, Doeke van Duinen

Het ontwerp voor dit bedrijfspand ligt op een prominente plek aan een autoweg in Friesland. Het kavel wordt aan de westzijde begrensd door een mooie waterpartij. Aan de oostzijde bevindt zich de toegangsweg. 

Twee in elkaar grijpende bouwvolumes vormen een L-vormig gebouw. Aan de straatzijde ontstaat een zone die dienst doet als entreezone en parkeerplaats. Aan de waterzijde steekt het hoge volume iets uit, waardoor er een uitkraging ontstaat richting de naastgelegen autoweg.

Het hoge bouwdeel herbergt een verkoopmagazijn en kantoorruimte. Hoge puien leiden je naar de ingang en zorgen voor voldoende daglicht in het magazijn. Op de begane grond bevinden zich de balie en de verkoopstellingen. Pantry, natte cel en service ruimte bevinden zich onder de verdiepingsvloer.

Kantoren en kantine bevinden zich op de 1e verdieping die te bereiken is door middel van twee trappen. De kantoren hebben een sterke visuele relatie met de verkoopbalie op de begane grond. De kantine biedt een mooi uitzicht over het water en de aangrenzende snelweg.

Het lage bouwdeel heeft een meer gesloten karakter. Hier bevinden zich een opslagmagazijn en een inpandige buitenruimte die dienst doet als fietsenstalling en opstelplaats voor containers. Deze oplossing gaat verrommeling van het buitenterrein tegen. De gevel van de buitenruimte is gemaakt van geperforeerde staalplaten en sluit naadloos aan op de gevel van het magazijn.