Gastenverblijf brouwershuis Wageningen

opdracht
locatie
team
fotograaf

omschrijving

Gastenverblijf brouwershuis
Wageningen
Derk Hofman, Piet Hein Hoeksma, Ary Hutten
STAAG architecten


Het brouwershuis is onderdeel van het voormalige Mouterij-terrein in Wageningen. De woning is in een eerder stadium volledig verbouwd en gerenoveerd op de zolderverdieping na. De wens van de opdrachtgever was om hier een gastenverblijf te creëeren. 

Alle nieuwe toevoegingen zijn neutraal uitgevoerd zodat de kapconstructie volledig tot zijn recht komt. Onder de knieschotten zijn rollende wandkasten gemaakt die van twee kanten te gebruiken zijn als bergruimte.

De trapopgang, entreehal, de badkamer en de keuken zijn uitgevoerd in één eenvoudig volume. De grote schuifdeur doet dienst als toegang tot het gastenverblijf en bedekt tevens de gaderobekast die weggewerkt is een nis. Aan de zijkant van het volume is de keuken verwerkt en de ruimte boven de keuken kan gebruikt worden als bergruimte.