Levensloopbestendige verbouwing Steenwijk

Levensloopbestendige verbouwing Steenwijk.

Voor een familie in Steenwijk (Overijssel) is een verbouwing gerealiseerd die ruimte biedt aan veranderd gebruik. De garage van deze twee-onder-een-kap heeft een optopping gekregen waar de kinderen van het gezin kunnen wonen. Als de kinderen uit huis zijn zal de optopping gebruikt worden voor woonwerk-doeleinden. De verbouwing is levensloopbestendig uitgevoerd, waardoor na een kleine aanpassing op termijn gelijkvloers gewoond kan worden.

De optopping van de garage is uitgevoerd in verduurzaamde lariks geveldelen. De dakvorm en dakdetails zijn overgenomen van de bestaande bebouwing. Ook de gevelopeningen zijn zorgvuldig afgestemd op de bestaande woning, waardoor deze goed op elkaar aansluiten. Op het straatniveau is ervoor gekozen de schutting door te zetten op de garagegevel, zodat de tuin en het houten volume beter op elkaar inhaken.