Levensloopbestendige verbouwing Workum

opdracht
locatie
team
fotograaf

omschrijving

levensloopgeschikte verbouwing
Workum
Derk Hofman, Ary Hutten
Jelmer de Vries


Toekomstbestendig wonen wordt steeds belangrijker, zo ook voor dit echtpaar uit Workum (Friesland). Een grote wens was om gelijkvloers te kunnen wonen. Om dit te bereiken is de voormalige kantoorruimte aan huis getransformeerd naar een badkamer met een slaapvertrek

Er is gekozen voor een ruimtelijke opzet waarbij beide functies zijn ondergebracht in één ruimte. Vormgeving en materialisatie zorgen voor de samenhang waarbij het glaspaneel met transparante print fungeert als subtiele afscheiding tussen bad- en slaapkamer. Het toilet en de inloopdouche zijn verstopt achter een dikke wand waarbij in de kopse kant opbergvakken zijn verwerkt voor handdoeken en badartikelen.