Uitbouw vrijstaande woning Valthermond

Uitbouw vrijstaande woning Valthermond.

Na renovatie en uitbreiding van deze vrijstaande woning in Valthermond (Drenthe), bestond er bij de opdrachtgever de wens de entreepartij op te waarderen. Door de eerder uitgevoerde uitbreiding valt de entree weg in het volume van het huis.

In het nieuwe ontwerp zijn bestaande elementen opgenomen zoals de luifel en de stoep. Deze zijn verlengd tot aan de oprit en vormen zodoende een uitnodigend gebaar voor bezoekers. De lamellen in de luifel zorgen voor voldoende daglicht in naastgelegen ruimte. Het terras is ruim van opzet en kan daardoor naast entreezone ook gebruikt worden als verblijfsplek.

De luifel en het terras zijn opgebouwd uit hardhouten elementen in een stalen frame, die in verloop van tijd verkleuren. Met deze materialen krijgt de plek een eigen karakter en qua kleurstelling sluiten ze goed aan bij de huidige gevelsteen.