opdracht
locatie
team
aannemer

fotograaf

omschrijving

Woninguitbreiding 
Assen
Derk Hofman, Ary Hutten
Bouwbedrijf Geerts
STAAG architecten

Voor een gezin in Assen is een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een rijtjeswoning uit de jaren ’90. De plint van de bestaande woning is opgetrokken uit metselwerk met daarbovenop een houten volume met lessenaarsdak. De entrée ligt enigszins verdiept ten opzichte van de rooilijn. Door een ronding in het metselwerk onstaat er en een interessante entreezone.

In het ontwerp worden de architectonische instrumenten van de bestaande woning opnieuw ingezet. De uitbouw heeft een luifel met een verdiepte pui, hierdoor ontstaat er een tuinkamer. De grote pui zorgt voor veel daglicht en een mooi uitzicht op de tuin. Ter plaatse van de slaapkamer wordt de gevel afgewerkt met verduurzaamde houten geveldelen uitgevoerd met eenzelfde ronding als bij de entrée.

De nieuwe uitbouw zorgt voor extra comfort en woonruimte op de begane grond, en een ruime slaapkamer met badkamer ensuite. Na de verbouwing is het mogelijk om gelijkvloers te kunnen wonen.