opdracht
locatie
team
aannemer
constructeur
fotografie

status

omschrijving

Vrijstaande bungalow
Oude Mars k28, Zwolle
Derk Hofman, Marcel Jansen of Lorkeers
Vechtdal Bouw
B&Z Bouwtechniek B.V.
Ronald Zijlstra

Gerealiseerd

Oude Mars is een villawijk gelegen ten zuiden van Zwolle. Kenmerkend voor de wijk is het groene karakter en de ruime bouwkavels. Kavel 28 is ingebed tussen een hoge houtwal en vele bomen.

De opdrachtgevers koesterden de ambitie om een hedendaagse bungalow te realiseren, waarbij contact met de omringende natuur centraal staat.

Het woonprogramma is zorgvuldig gestructureerd in drie zones; wonen, slapen en service. De zones zijn zorgvuldig georiënteerd waardoor op natuurlijke wijze interessante buitenruimtes ontstaan met verblijfskwaliteit. Een strakke, horizontale witte band fungeert als een verbindend element die tevens dienstdoet als entreepartij, terrasoverkapping en carport. Ter plaatse van de woonkamer is het dak opgetild, wat resulteert in een hoogteaccent en leidt tot extra ruimte en verbeterde lichtinval.

De gevel is afgewerkt met wit stucwerk. Ter plaatse van de entree en de buitenhaard is luxe natuursteen toegepast. De buitenplafonds zijn afgewerkt met verduurzaamde houten latten en zorgen voor harmonie met de omringende omgeving.