opdracht
locatie
team

aannemer
constructeur

status

omschrijving

Schuurwoning 
Havezate Es, Hardenberg
Ary Hutten, Marcel Jansen of Lorkeers
Bouwbedrijf Jansen B.V.
Baarslag constructie adviesbureau

In aanbouw

Havezate Es is gelegen aan de noordzijde van de stad Hardenberg, nabij het buurtschap Collendoorn. De unieke landschappelijke en cultuurhistorische structuren vormen de basis van deze nieuwe villawijk. Oude lanen en nieuwe hagen dragen bij aan een groen en landelijk karakter.

De woning bevindt zich aan de noordzijde van de eerste fase van het plangebied. De opdrachtgevers wensten een moderne woning en kozen daarom voor een schuurwoning, een typologie die goed past bij het landelijke karakter van de wijk.

De buitenkant van de woning is afgewerkt met zinken felsbanen die naadloos overgaan van het dakvlak naar de gevels. Ramen, stenen accenten en een overdekt terras volgen precies het ritme van de gevelbekleding. De kopgevels zijn voorzien van verticale houten latten.

De begane grond van de woning heeft een open en ruimtelijke indeling. De woonkeuken, eetkamer en zitkamer zijn met elkaar verbonden, wat resulteert in een harmonieuze leefruimte. De eetkamer, centraal in de woning, wordt gekenmerkt door een vide die voor een ruimtelijk effect zorgt. De woonkamer aan de voorzijde staat direct in verbinding met een buitenruimte onder het uitkragende dak.

Aan de noordzijde bevinden zich een slaapkamer, inloopkast en een badkamer. Op de verdieping is er een volwaardige slaapverdieping met slaapkamers en een badkamer. Hierdoor voldoet de woning zowel aan de eisen van gelijkvloers wonen als aan die van een gezinswoning.