opdracht
locatie
team

aannemer
installateur
interieur

fotografie
status

omschrijving

Verduurzaming jaren '70 villa
Brinkhoek Zwolle
Ary Hutten, Marcel Jansen of Lorkeers
Rensbouw
Beltman Westrik Installatietechniek
Eline Selen 
Ronald Zijlstra

Gerealiseerd

De woning bevindt zich op een royaal en lommerrijk kavel in de Brinkhoek, een buurtschap ten noordoosten van de stad Zwolle. De oorspronkelijk woning is gebouwd in de jaren ’70, een tijdperk waarin huizen doorgaans ruim van opzet waren en degelijk gebouwd werden. Maar waarbij de eisen ten aanzien van isolatie en installatietechniek beduidend lager waren dan vandaag de dag. Deze woning is hierop geen uitzondering.

De opdrachtgever koesterde de wens om de woning te moderniseren en te hullen in een nieuw en eigentijds ontwerp. De woning is in zijn geheel voorzien van isolatie en stucwerk op de buitenwanden. Het dak is vervangen en voorzien van isolatie en nieuwe moderne dakpannen. Aan voor- en achterzijde zijn riante dakkapellen geplaatst die zijn afgewerkt met zinknoir en hout. Ze bieden licht en ruimte aan een nieuwe entreepartij en woonkeuken.

Van binnen is de woning voorzien van een nieuwe warmtepomp en geheel gerestyled. Op zowel de begane grond als de verdieping zijn twee centrale assen gecreëerd, die als ruggengraat dienen voor de ontsluiting van alle ruimtes. Deze ingreep zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel.