opdracht
locatie
team
aannemer
installateur
constructeur

status

omschrijving

Schuurwoning Oude Mars
Oude Mars, Zwolle
Derk Hofman, Ary Hutten, Piet Hein Hoeksma
Bouwbedrijf Hemeltjen B.V.
Nijhof Installatietechniek
Baarslag constructie adviesbureau 

Gerealiseerd

Oude Mars is een villawijk gelegen ten zuiden van Zwolle. Kenmerkend voor de wijk is het groene karakter en de ruime bouwkavels. De opdrachtgevers koesterden de wens om een moderne en toekomstbestendige schuurwoning te realiseren. 

Het ontwerp van de schuurwoning is gebaseerd op de karakteristieke eigenschappen van dit type woning. Een helder hoofdvolume met alle functies onder één dak. Voor de buitenafwerking is gekozen voor robuuste materialen, zoals zwarte houten latten en handvorm stenen in een opvallende rood/oranje tint. De bronzen kozijnen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, de strakke details dragen bij aan een eigentijdse uitstraling.

De plattegrond van de woning is open en ruimtelijk opgezet. De keuken, eetkamer en zitkamer zijn met elkaar verbonden, waardoor een harmonieuze leefruimte ontstaat. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning en biedt via een smal raam uitzicht op de straat. De eetkamer bevindt zich centraal in de woning en wordt gekenmerkt door een vide, die zorgt voor een ruimtelijk effect. De woonkamer aan de achterzijde van de woning staat direct in verbinding met een buitenruimte onder het uitkragende dak. 

Op de begane grond biedt een multifunctionele ruimte mogelijkheden voor professionele activiteiten zoals een praktijk aan huis of kantoor. Met het oog op toekomstige behoeften kan deze ruimte eenvoudig worden omgevormd tot een slaapkamer met ensuite badkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers en de badkamer, die toegankelijk zijn via een ruime overloop met een vide. De royale afmetingen van de overloop bieden ruimte voor een werkplek.