Nieuwbouw bedrijfspand Joure

Nieuwbouw bedrijfspand Joure.

Voor Warnier Precisiemetaal is een nieuwe huisvesting ontworpen op bedrijventerrein Woudfennen in Joure (Friesland).  Kenmerkend voor deze locatie zijn de groen- en waterstructuren. Bij de vormgeving van het bedrijfsgebouw is er gekozen om een helder gebaar te maken die goed aansluit bij de kwaliteiten van de bestaande omgeving.

Bij het ontwerp is er niet alleen rekening gehouden met de huidige wensen van het bedrijf, ook zijn er meerdere toekomstscenario's opgesteld waaraan het ontwerp voldoet. Met kleine ingrepen kan het bedrijfspand opgesplitst worden, uitgebreid of deels onderverhuurd. Hierdoor voldoet het gebouw niet alleen aan de huidige wensen van Warnier Precisiemetaal, maar voldoet het pand ook bij toekomstige veranderingen aan de veranderde eisen.

Een antraciet hoofdvolume vormt de basis van het plan. Het is voorzien van raampartijen aan de zuid- en oostgevel die zijn ingelijst door een wit kader. De ramen aan de oostzijde voorzien de kantoortuin van daglicht en zorgen voor uitzicht op het wandelpad en de ecologische zone. De ramen aan de zuidzijde bieden zicht op het water en in de verte de A7.

De twee houten volumes markeren de entree aan de noordzijde en de kantine aan de zuidzijde. Hierin zijn de natte cellen en het verticale transport opgenomen. De kantoortuin tussen de houten volumes benadrukt de vlakke organisatie van het bedrijf; kantoorpersoneel en fabrieksmedewerker delen dezelfde vloer. Op de bovenverdieping zijn enkele privé kantoorruimtes, een vergaderruimte en de kantine te vinden.