opdracht
locatie
team
aannemer
status


omschrijving

Nieuwbouw woning
Het Onderdijks, Kampen
Derk Hofman, Ary Hutten, Carleen van der Kamp
Bouwbedrijf Heran
In aanbouw

Het Onderdijks is gelegen aan de zuid-oostzijde van Kampen. De wijk wordt gekenmerkt door baksteenarchitectuur en groen. Aan de zuidzijde wordt de wijk begrenst door de Venedijk, een cultuurhistorisch element uit de IJsseldelta. Onze opdrachtgevers hebben een kavel bemachtigd grenzend aan deze interessante plek.  

De woning heeft een traditioneel karakter; rode baksteen met zadeldak bedekt met zwarte dakpannen. De detaillering is echter modern en verfijnd. Het trasraam bestaat uit verspringende lagen. Door de schaduwwerking ontstaat er en horizontaal accent in het metselwerk dat ter plaatse van de entreezone is opgetrokken en uitgelijnd met de voordeur. De badkamerramen zijn weggewerkt achter opengewerkt metselwerk. De berging is bekleedt met dezelfde verduurzaamde houten latten als de voordeur. En de schuurdeuren zijn zorgvuldig ‘weg’ gedetailleerd en verdwijnen in de gevel.

De woning geschikt voor gezinnen, maar is in eerste instantie bedoeld voor gelijkvloers wonen. Centraal staat het uitzicht op de achtertuin en het aangrenzende water met daarachter de Venedijk. De grote raampartij aan de zuidzijde zorgt tevens voor veel daglicht in de aangrenzende leefkeuken. Een smal staand raam in de zithoek zorgt voor een kijkje terug richting de straat en benadruk tevens de hoogte van de vide. 

De overloop op de eerste verdieping is bewust extra groot gedimensioneerd zodat er een multifunctionele ruimte ontstaat die dienst doet als werk- en speelkamer. De verdieping herbergt tevens 2 slaapkamers en een ruime badkamer.